Hoe blokkeer ik iemand in Whatsapp?

Een andere functie is de blokkeerfunctie. Je kan bij de chatinstellingen opgeven welke personen je wilt blokkeren en van wie je dus geen berichten meer ontvangt. Wat voor effect heeft het?

  • WhatsApp-berichten die worden verstuurd door een geblokkeerd contact verschijnen niet op je telefoon.
  • Je informatie “Laatst gezien” en “Online” is niet langer zichtbaar voor contacten die je hebt geblokkeerd.
  • Je profielfoto is niet langer zichtbaar voor contacten die je hebt geblokkeerd.
  • Je kunt geen berichten versturen naar een geblokkeerd contact totdat je het contact deblokkeert.

Blokkeren is echter NIET van invloed op twee belangrijke functies:

  • Je statusbericht zal nog steeds zichtbaar zijn voor alle contacten die je nummer in hun Favorieten van WhatsApp hebben, inclusief de contacten die je hebt geblokkeerd.
  • Een contact blokkeren verwijdert dit contact niet uit je lijst Favorieten, noch verwijdert het je uit de lijst Favorieten op de telefoon van dit contact. Als je een contact uit je lijst Favorieten wilt verwijderen, moet je het contact verwijderen uit het adresboek op je telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *